lunes, 23 de marzo de 2015

LA CASA DEL DEGÀ

Casa del degà o casa quintana


Durant el s. XVI fou la casa del Degà de la Seu la màxima autoritat del Capítol Catedralici. L’any 1830, amb desamortització de Mendizábal, va passar a mans privades. Fou la seu de LES QUATRE BARRES durant el períodes 1899-1903 revista pionera en català a la demarcació. Va ser transformada en edifici de vivendes al començament del s. XX. Actualment és la seu del Col•legi d'Enginyers Industrials de Tarragona.





    



ESTRUCTURA ARQUITECTÒNICA L’edifici consta de dues plantes d’alçada i planta baixa construït amb pedra. Com a elements de suport trobem columnes toscanes, finestres, escales i portalades. A l’habitatge s’accedeix per un pati interior amb escala. Del pany de paret més modern cal destacar els esgrafiats restaurats.





 A l’espai interior hi ha diversos arcs ogivals i finestres medievals. Té bona il•luminació ja que compta amb molts balcons i finestres pels quals pot entrar la llum solar. 




 A la façana principal es conserven les rèpliques de dues inscripcions jueves procedents de l'antic fossar i dues més de romanes reutilitzades. Els originals es conserven en el vestíbul de l'actual edifici.







No hay comentarios:

Publicar un comentario